Om oss

Ölands Örtagård startades av Elisabeths föräldrar Bengt och Kristina Jönsson och invigdes den 6 juni 1999. Gården har varit i familjen Jönssons ägo sedan 1700-talet och användes senast som ladugård för nötkreatur under 1980-talet. Efter det stod den tom och under 1998 påbörjades planerna på en örtagård. Den 6:e juni 1999 invigdes butiken av Saga Sigvardsson, dåvarande kommunalråd i Mörbylånga kommun. De första åren drevs Ölands Örtagård enbart sommartid. Redan efter några år började företaget växa och Kristina slutade sitt ordinarie jobb för att driva örtagården på heltid. 2001 blev de utnämnda till medlemmar av Regional Matkultur.

2004 köpte företaget ÖlandsSmak med sortiment, vars produkter har utvecklats av Karin Fransson tidigare ägare av Hotell Borgholm och Ölands örtdrottning.

De senaste åren drivs Ölands Örtagård som ett åretrunt företag med 2 heltidsanställda. Sommartid och under skördefesten är vi upp till 10 personer som jobbar. Ett generationsskifte gjordes 1 mars 2016 och då övertog Elisabeth och Jörgen Magnevall företaget. Vi har ett stort utbud av kryddblandningar, teer, senap, marmelader, hudvård mm. Vi hjälper gärna till med tips och råd av kryddning av så väl mat som dryck. Besök gärna vår webshop där du bland annat kan köpa kryddor online året om. Upptäck nya smaker och dofter som stimulerar alla dina sinnen.

Vill du ha företagsunika lösningar med kryddor, teer, grillmarinader eller annat? Hör av dig så kan vi hjälpas åt att ta fram recept som är unika för ditt företag.

Bland örtagårdens alla ovanliga och mer välkända växter får du en underbar upplevelse av doft och färg. Här kan du ta en paus med utsikt över örtagårdens färgprakt.